Dagbok Juni 2017

Anzio, toa o dusch 2 km från båten Tur vi hade cyklar

1/6

Dags att lämna Salerno. Positano 15 M bort åt väster blir nästa mål. Vi försöker lägga upp resterande avstånd till Rom i lämpliga etapper och med hänsyn till lämpliga ankarvikar för nu blir det ankring som gäller.

Ankringen går efter beräkningarna utan problem. Inga yttre omständigheter stör heller. God natt sov gott!

2/6

Idag går vi lite längre, 26 M till en ö lite öster om Ishias som heter Procida där vi hittar en vik att ankra i och det går fint. 

 

3/6

Vi går vidare till Gaeta, 35 M bort. Återigen en ankringsvik. Inga problem här heller.

 

4/6

Idag ankommer vi till Anzio och får så småningom efter mycket snack och väntan en kass plats vid stadskajen. Här ligger linor och kättingar som riktiga snubbelfällor på den smala kajen som ligger ca 2.5 m nedanför gatunivån. Och här skall vi ta våra cyklar med oss upp via en trappa till gatan. Balansakt blev det. Och hamnkapten gav oss  ett papper att fylla i men hade inte tid att ta emot det utan sprang iväg till andra båtar för att hjälpa till med deras tilläggning. Fick jaga honom senare. Långt till toan och duschen, 2 km, men det gick med cykeln. Hamnkapten var mäkta stolt över denna hamn. Usch !!! sa jag.

Vi tog oss en tur på stan och hamnade på ett ställe , en bar där vi satt och hade det väldigt bra ett tag.

5/6

Vi var ganska glada att ge oss av från denna hamnen. Nu återstår endast en sträcka upp till Rom. Som vanligt är det motorn som får ta oss dit. 

När vi kommer upp till Fiumicino går vi för långt och går in i det norra utloppet av Tibern ( Tévere heter floden i Italien) innan vi upptäcker att den hamnen vi vill in i finns inte. Aj aj ut igen och söderut till det andra utloppet.

Där hittar vi Porto Romano, vår hamn som vi reserverat plats i. Inga problem, vi blir anvisade en plats men huuu så lååång den är. Det hänger ett par tampar på stolparna men den ena är alldeles för kort. Måste hänga på våra egna rep och korsa dem för att få mindre svaj. Allt detta tar ett bra tag innan vi kan gå fram och fästa fören. 

Hamnen är riktigt fin, men ganska dyr. Vi får en bricka som ger tillträde till klubbhusets övre våning med fina toaletter och duschar. Fördelningen av varmt/kallt vatten visar sig vara minre bra då det inte går att ändra denna. För kallt i en och för varmt i en annan. Men det går.

Nästa dag hyr vi en liten bil av donnan i receptionen, 40 €. Vi åker till Rom.

På vägen dit måste Ralph till en affär och köpa kläder till ett dop av hans barnbarn, en liten gosse. 

Trafiken i Rom är inte att leka med. Det gäller att tränga sig fram i tät trafik. Vi åkte till centrum för Kolloseum och lyckades få en p-plats. Vi gick en sväng och  tillbaka med en glass och kaffe på återvägen.

Det tog ett tag att komma rätt för att komma tillbaka mot hamnen. Det gick bra och bilen var oskadd när vi kunde återlämna den. Bra kört sa Ralph, jag hade inte klarat det. Bra betyg av en tradarschaffis. 

Vi hade biljetter att flyga hem men ralph klarade inte av att vänta till nästa dag utan åkte hem i förväg. OK inga problem. 

Jag fick hjälp av receptionen att få en taxi dan efter och lättade från Fiumicino. Hem ljuva hem.

                                           ____________________________

20/6

Vi, Lena (min syster), Björn och jag åkte från Landvetter på kvällen, och landade i Fiumicino vid 23-tiden på kvällen. Björn hade fixat en taxichaufför Gillasom stod och väntade på oss för transport till båten.

 

21-22/6

Vi försökte se så mycket som möjligt av den vackra staden Rom. Massor av upplevelser med allt från bussar så skrangliga att man borde ha delat ut njurbälten vid påstigning till högeffektiva tunnelbanor och tåg.  Vi såg Colosseum, Wiktor Emanuelmonumentet (i folkmun kallad lösgommen!), vi strosade på Piazza Navona och smakade på Roms bästa glass som var något utöver det vanliga! Jag är inte den största glassentusiasten, men detta var absolut något jag skulle kunna bli beroende av! Vi åt på ett mycket trevligt matställe där maten verkligen var av hög kvalitet. Vi hade mycket hjälp av tips från Rebecca, en Svensk-Italienska med rötter i Rom. Så TACK Rebecca för alla tips!!

Vi tänkte äta födelsedagsmiddag i Trastevere, för Lena fyllde år när vi åkte ner, men till sist tog orken slut. Vi får återkomma en annan gång till denna pärla av städer.

Vi firade i alla fall midsommar ordentligt i båten med matjessill, gräddfil och gräslök (som vi haft med hemifrån), färskpotatisen var köpt på plats.

Den 23:e var det dags för Lena att återvända till Svedala. TACK för några fina dagar syrran!!

 

24/6

Nu återupptar vi resan norrut med båten. Vi går förbi Civitavecchia i första etappen och stannar i Traiano. Nästa dag blir det ca 45 nm till ön Giglio, vilket tar drygt 8 timmar, men där fick vi inte komma in i hamnen, så vi låg i en vik över natten.

Dagen därpå går vi ca 10 timmar till ön Elba. Vi bestämde oss för en marina som heter Marciana Marina.

Den 27/6 Är det dags att gå över till Korsika. Det är ca 35 nm, och tar ca 8 timmar. Det är ganska mycket vågor men inte så mycket vind, det blir en väldigt guppig resa.

Nu får vi byta gästflaggan, den italienska åker ner och den franska åker upp.

 

28/6

Vi blir tvungna att stanna här några dagar på grund av vädret. I dag är det både regn, blåst och åska. Framemot kvällen tilltar vinden, ca 18 m/s i byarna. Det innebär också att temperaturen sjunker till närmare 25 grader C. Helt underbart jämfört med 38 i går!!

Jag städar båten invändigt och Björn fixar diverse på utsidan. Vi väntar på bättre väder, och under tiden lämnar vi tvätten och får den tillbaks ren och fin. Sängarna är nu renbäddade och det känns skönt. Storseglets fäste för att dra ut seglet ur masten har gått av, så efter mycket jobb så lyckas Björn få ordning på det, så det är i brukbart skick. Hoppas att det håller åtminstone till avmastningen i Port S:t Louise.

På lördagen den 1/7 så provianterar vi och steker pannkakor.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lisa | Svar 09.07.2017 14.34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

Åsa 10.07.2017 19.56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.09 | 01:57

Hi again. Yeah we are ok. Hope you are as well. We and our boat is now back in Sweden. We want to sell but it can be hard, may be in springtime. Stay well you b

...
09.09 | 20:24

Hi Bjorn

Micheal and Elaine from (Aus registered) ISOBAR 1013 here, we spent some time on Amorgos with you. I trust you are well. where are you now. Cheers M&E

...
10.07 | 19:56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

...
09.07 | 14:34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS