Blogg från Medelhavet

Roccella Ionca fini!

Ja nu e de slut med gratis-vistelsen här i Porto delle Grazie. Tänker segla vidare på måndag till Crotone för att tanka fullt med diesel innan steget över till "klacken" Santa Maria di Leuca. Där får jag nog vänta ett litet tag innan jag kan sticka över till Grekiska ön Othoni. På onsdag kommer vindarna att först bli bleke för att sedan vrida 180 grader till nord. Men då blir det rätt mycket vind så jag kanske väntar lite innan överfarten till Othoni.

Skall bli skönt att träffa vågorna igen. Har blivit lite landkrabba av att vistas så länge här. Var ju tvungen att bida min tid tills dags att hämta upp min käresta i Patras Arraxos på Peloponnisos. Hon dimper ner med Ryan Air den 8 maj så då gäller det att jag finns på plats i närheten.

Väl i båten kommer vi att fortsätta via Patraikos Kólpos och Korinthiakos Kólpos (Gulf of Patras och Gulf of Cotinth) fram till och genom Korintkanalen. På vägen dit många fina ställen att besöka. Jag minns att jag sade under en lektion i Utsjöskepparen, till Thomas Lundgren som höll kursen att jag aldrig skulle gå genom Korintkanalen pga den höga kostnaden för en så kort sträcka (dyraste kanalen i världen). Men nu är det så att min hustru gärna vill gå genom och eftersom vi skall hämta upp ett par vänner i Turkiet så är det inte lockande att runda hela Peloponnisos (ca 150 M extra). OK, jag har inget emot att gå genom Korintkanalen, tvärtom, det kan bli en trevlig upplevelse bara någon betalar. Två veckor till Turkiet, ska väl gå tror jag. Sen får vi väl se vart vi ställer kosan men troligen blir vi kvar i den bortre delen av Cycladerna och Dodecaneserna då våra vänner troligen kommer att resa hem från samma ställe som de kommer till i Turkiet. OK det blir att inklarera hit och dit men det får vi ta. Turkiet lär vara bra att vistas i men dom har ju inga öar så då måste vi tillbaka till Grekland. Tills vidare vet jag inte mera så på återhörande.

Segla lugnt o ha det!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.09 | 01:57

Hi again. Yeah we are ok. Hope you are as well. We and our boat is now back in Sweden. We want to sell but it can be hard, may be in springtime. Stay well you b

...
09.09 | 20:24

Hi Bjorn

Micheal and Elaine from (Aus registered) ISOBAR 1013 here, we spent some time on Amorgos with you. I trust you are well. where are you now. Cheers M&E

...
10.07 | 19:56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

...
09.07 | 14:34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS