Dagbok September

Pelle, Marie och Johan. Marie tog dykcertifikat på Samos. Hon läste flitigt.

English further down

1/9
Efter en väldigt trevlig vistelse hemma med besök av nära och kära var det dags att resa tillbaka.
Denna gick via London, Stansted där jag fick tillbringa ett par timmar. Lite mat och vila hann jag med så det gick ingen nöd på mig. Efter säkerhetskontrollen fick jag köpt med mig en flaska wiskey, tre stora Toblerone och ett paket mattlump. För dom som inte vet vad mattlump är kan jag tala om att det är Engelsk Lakritskonfekt.
Väl tillbaka till en båt, som syntes vara i samma skick som då jag lämnade den, var det för sent att hälsa på i Tavernan. Dom stängde precis när jag var tillbaka kl 23,45 Hann bara säga Kalinichta (god natt).
Under tiden jag var hemma hade en fd kapten tagit hand om båten och sett till att ingen lyft mitt ankare så att båten hamnar mot kajen. Allt var perfekt. Gott att ha vänner som tar hand om det man inte själv hinner med eller kan göra. Kaptenen heter Adonis och han fick en av de tre stora Toblerone jag hade med mig. Gott sa han, den skall jag ge till min flickvän. Han vill inte ha betalt, kommer inte på fråga.
Dom e goa!! allihop. Känns gôtt.
Det har inte hänt särskilt mycket sedan dess. Maria och Vasili har firat sina födelsedagar så jag bakade en mjuk chokladkaka med en massa grädde som täckte det hela. Maria sa att hon föredrar vaniljkaka men sa också att denna var den bästa chokladkaka hon ätit. Nästa dag bakade jag en vaniljkaka till henne. Båda dessa paket hade jag köpt i Italien. Dom ville ha de tomma paketen för att se om dom kan få tag på dessa i Grekland. De måste ha varit en succé.

Nu skriver jag 13/9 och det har varit en fin tid hittills och min äldsta dotter Camilla fyller 45 år idag. Tänk vad tiden går fort.
På lördag 22 september kommer Åsa och hennes tjejer Anna-Sofia och Malin ner till mig. De landar på Samos så det blir till att ta en tur dit upp för att hämta upp dem. Vi får väl se vad som händer sedan.


 

19/9, onsdag
Sticker idag kl. 10.50 ut på resan till Samos för att träffa mina kära som anländer med flyg lördag den 22.
Som vanligt blåser det nordväst och det blir till att köra motor och ibland kan jag få lite hjälp av genuan (förseglet). Första stopp blir en fin ankarvik på Lipso. Då har jag avverkat 29 sjömil (M), halva sträckan på ca 7 timmar. Här är jag helt ensam med getterna. Vilka getter ? Ser inte en enda. Ja dom ligger väl och lurpassar någonstans. Underbart skönt är det, varmt o gott. Fixar käket och kollar om det finns internetmöjlighet. Inte då, inte ens telefonförbindelse. Skönt det med.

 

20/9
Lämnar Lipso 11.45 och får en fin vindvinkel som gör att jag kan sträcka ända upp till Samos för segel. Detta är livet. Segling när den är som bäst. 28 M senare vid halv sju kan jag ankra i bukten utanför hamnen efter att jag kollat upp om det mot förmodan skulle kunna finnas en ledig plats där inne. Som vanligt är det smockfullt i hamnen.

 

21/9
Väntar länge på att några båtar skall ge sig av men inget liv o rörelse. Ett par nya båtar anländer utifrån och jag tänker att det kommer att bli svårt att få en plats. Väntar ett tag till och ar sedan upp ankaret och går sakta in i hamnen och se – där finns en ledig glugg som jag kan överta. Finemang !! Alldeles bredvid ett skåp med el o vatten också, underbart. Nu är det bara att vänta på besättningens ankomst imorgon.

 

22/9 lördag
Dom skall inte landa förrän kl 20.55 så jag hinner med att röja i båten för att dom skall få plats. Segelsäckar och cyklar stuvar jag ovanpå akterruffen och binder fast med rep så dom inte kan flytta på sig. Två segelsäckar på däck framför ruffen. Resten finner sin plats på den stora ytan i salongen som bildas då man sänker ner bordet och lägger i två dynor att ligga på. Denna plats blir oanvänd som sovplats så här är gott om utrymme.
Sen tar jag hinken fylld med vatten och en tvättsvamp som jag köpte på Kalymnos ( tvättsvampön, var annars?) och tvättar av hela överbyggnaden som blivit görskitig av allt damm som kommer från trafiken och övrig hantering i Pothia på Kalymnos där jag legat i en månad. Vill inte att damerna skall bli smutsiga så fort dom kommer ombord. Måste byta tvättvatte flera gånger. Nu ser den riktigt galant ut. Har inte varit så ren sedan senaste regnet i början på juni.
På kvällen står jag på huvudgatan och väntar på taxin som dom skall komma med. Men taxin kör in en annan gata och kommer runt ner till kajen, han sa att han inte fick köra ner på kajen denna sena timma. Som tur är går jag ner till båten efter en stund och då håller dom som bäst på att kliva ombord. Fick hjälpa dom med väskorna. Allt väl, alla ombord. Installationsprocedur. Ingen var sugen på att gå ut och få en bit mat utom kapten som hade svultit sedan frukosten för att han trodde att de inte ätit på länge. Åsa gick iallafall med kapten av sympatiskäl och vi delade på en pizza. Allt väl. Flickorna hade under tiden tagit igen sig lite och sedan bäddade vi för oss alla. Kapten fick också nya sängkläder samtidigt. Nu var dagen fullbordad. God natt!

23/9 söndag
Vi beslöt att ge oss iväg redan första dagen då vi hade ett ganska späckat schema framför oss, en vecka går fort. Vi kom iväg kl 12 och var framme i den lilla underbara ankringsviken på Agatonsis sydöstra sida 15.40, bara 16 M. Kapten och Anna-Sofia badade. Underbart. Malin är lite frusen av sig men hon vågade titta på. På kvällen spelade Amiralen och flickorna kort men kapten avstod gärna. Spel av alla slag står inte högt i kurs hos kapten om det inte gäller musik. Denna sort är dessvärre inte lika högprioriterad hos Amiralen. Så småningom kom John Blund och hade ett ord med i laget. En mycket fin första dag på denna deras underbara men korta semestervecka.

 

24/9 måndag
Kl 10.20 lämnade vi denna underbara tillvaro till förmån för vidare färder mot Leros och närmare bestämt till Lakki där vi har för avsikt att besöka Leros Marina och där leverera återstoden av den avgift som man bestämt att vi skall betala för att ställa båten på land under de fem månader som jag kommer att vistas hemma. Det blir dyrare om återstoden skall betalas via bank hemmavid. Innan vi gick in i marinan stannade vi i en vik för att bada.. Underbart var det med 21 grader och klart vatten.
Vi gick in i Lakki marina där de har bra sanitära fasciliteter. Detta uppskattas högeligen, av damerna speciellt. De hade sänkt avgiften från 22 € till 20, 5 €. Bra! Jag fick ett litet snack med ett par av de svenska båtarna som deltagit i seglingen Leros runt som hålls till minne av finlandssvenske författaren Göran Schildt vilken bott på ön under många år, numera avliden. Det hade blåst mycket hårt och en båt hade mastat av vid nedre spridaren. När Åsa och jag, med gummibåten gick bort till Leros Boatyard för att betala, såg vi denna båt ligga där med bruten vinge, såg väldigt sorgsen ut.
Vi hade en trevlig tillvaro i hamnen. Duscharna hos damernas var däremot rena katastrofen sa dom eftersom de inte fick något vatten så länge det var herrar som duschade. De tog allt vatten. Tur att dom inte behövde lägga pengar i en automat. Så småningom fick de vatten i tillräcklig omfattning att få bort löddret från kroppen. Snacka om dålig kapacitet / lågt tryck.

 

25/9
Lämnar Lakki vid 10.30 och fick lite skön segling i svag vind ner till Pothia på Kalimnos. Här är aldrig några problem att få en plats vid kajen. Åsa styrde in mot kajen och jag droppade ankaret en bit utanför. Perfekt tilläggning! Vem fick berömmet? Inte Åsa som styrde utan jag som bara släppte i ankaret. Märkligt att det måste alltid vara en man som är ansvarig för tilläggning och därmed hyllad.
Vi gick till MIN taverna, Stoykas Taverna, och de fick äntligen träffa min familj som de längtat efter. Kramar och pussar till höger och vänster huller om buller. Visste inga gränser.
Vi hade en fin middag hos dem och allt var bara jättefint. Synd bara att vi måste lämna dem redan nästa dag för att hinna ända upp till Samos i tid. Flickorna ville ha en extra dag på Samos före avresa. Förståeligt då denna ö är ett resmål som väldigt många väljer. Detta syns på den ström av skandinaviska turister som kommer dit. Svenska kan man höra pratas överallt. Trevligt.

 

26/9
Styvt 7 timmar tog det nästa dag att för motor (och lite genua mot slutet) komma till Agatonisi och den underbara ankarviken med alla getter, och en brun ko. Lugnt. 35 M av 50 avverkade. Bara 15-16 kvar till Samos.

 

27/9
Redan 10 över 8 tog vi upp ankaret och gick med motor ut ur viken medan flickorna sov, eller kanske?
Lugnt väder ingen sjö, ingen vind. Vi kan äta frukost under gång, no problems. Bra att komma till Pytagorion tidigt för att få en plats vid stadskajen. Bara 15 M dit. Så småningom vaknar flickorna och vill ha lite i magen. Denna resan över blev senare lite stökig med väldigt korta vågor utan synbarlig vind. Undrar vad som hänt? Inte sig likt. Lite jobbigt blev det hela vägen upp till Pytagorion. Ingen vind till hjälp.
Väl framme fick vi en fin plats direkt, men vi lyckades nog inte komma precis mellan två ankarkättingar då jag släppte ankaret utan kom kanske lite snett vilket påpekades av engelsmannen som vi hamnade bredvid. We will see later I said. No problems.

 

Allt väl. Nu var det torsdag 28 september och lördag den 29 var avresedagen, på kvällen.
Vi bestämde att vi hyr en bil imorgon och reser ut och tittar lite mera på ön.

 

28 september
Vi åkte tvärs över ön upp till Vahti eller Samos town som den också kallas.
Det var verkligen överfullt med bilar och folk här, fredag, inte en enda P-plats! Vi körde och körde och lyckades komma in i gränderna, så smala att man hade svårt att svänga runt hörnen, och då hade vi den minsta 4-sitsiga bilen som tänkas kan. Där var enkelriktat överallt. Att backa var uteslutet. Här måste man vara infödd Vahti-bo för att veta hur man tar sig ut igen. Vi kom bara längre och längre in och högre och högre upp, alla vägar ledde uppåt. Till slut var vi bara tvungna att fråga om vägen ut igen.
Vi stötte på en gammal gumma som stod i en T-korsning. Vi frågade och hon svarade och pekade hur länge som helst. Mycket att berätta hade hon. Det kom en bil på väg uppåt som skulle svänga höger men vi stod mitt i korsningen så han kom inte fram. Gumman pratade oupphörligen och till slut när han signalerade var jag bara tvungen att backa lite men gumman följde med och fortsatte prata. Hon pekade åt ett visst håll så vi tog den vägen och gumman står nog kvar och pratar ännu. Puh!!
Väl ute igen på den stora gatan lyckades vi till slut parkera och gick för att leta upp en viss affär inne i stan som Anna-Sofia sett i en broschyr. Vi hörde oss för och hittade så småningom denna affär. Här fanns godis av alla de sorter, men vi köpte inget av detta i alla fall.

 

Jag drack en öl på ett ställe där vi fick lite förfriskning så det blev Åsa som fick fortsätta att köra härifrån. Tänkte inte på det när jag tog ölen!!
Vi hade fått ett tips att åka upp i bergen och kika på ett ställe som skulle vara alldeles speciellt. Manolates heter det och ligger högt uppe i bergen en bit västerut.
Ja nog var det högt upp alltid. Vägen dit var tidvis som en slingrande orm fast mycket värre!!! Det var växelläge ettan som gällde i varje kurva för att över huvud taget komma runt till nästa hårnålskurva. Åsa körde som en gudinna Väl uppe fanns en parkeringsplats som tur var. Vi såg oss omkring och gick runt lite uppåt och neråt och fick några fotogrfier över den srålande utsikten. Ovanför låg en hel by. Undrar hur de kan försörja sig här uppe. De hade små souvernirer som båtar och annat gjort av papper och målat, fint! Tydligen en specialitet på detta ställe.
Två vackra tavernor fanns i omedelbar anslutning till p-platsen. Vi var mätta så det fanns ingen anledning att besöka en taverna till. Tyvärr, hade gärna druckit en öl till. När vi hade tittat tillräckligt på detta underbara ställe och fått alla foton vi önskade var det bara nerresan kvar. Åsa fortsatte att köra som en gudinna, nerför. Brant var det!
Vi fortsatte, efter det att vi var ”på banan”, mot Samos town igen men nu for vi bara förbi för att ta oss tillbaka mot Pytagorion igen. På vägen slank vi in hos Lidl och handlade lite.
Väl tilllbaka i båten tog vi igen oss. Lite senare gick vi till en Bar och köpte var sitt glas med färskpressad juice och var sin stor glass special i stora glas med stråparaply på en pinne. Det var många olika sorters gott i detta glas. Vi hade så många glas och andra saker på bordet så vi blev tvungna att utöka med ett bord till. Jättegott var det.

 

29 september, Lördag, Hemresedagen
Vi hade bilen ytterligare två dagar, tredje dagen, för bara 11 €.
Vi tog en runda till upp til Samos town och runt igen. Inget nytt. Vi borde ha åkt en fin resa upp till en stad längst uppe på nordvästra sidan, Karlovasi, med underbara vyer istället.
Denna resa gjorde jag ensam istället på söndag då de redan åkt hem. Jag körde sedan utefter hela norra sidan utefter havet hela vägen bort till Samos town. Underbart fint var det. Tråkigt att de inte fick se detta vackra. När jag berättade för Åsa att jag åkt denna tur sa hon att hon hade tänkt att vi skulle ta denna vägen men hade inte sagt något om det. Så synd!!!
På kvällen blev det pusskalas och avskedsceremoni. Det hade varit en helt underbar vecka för alla involverade, inte minst för mig som inte tycker att det är så roligt att vara ensam. Underbart väder men det är allt gott med lite sällskap.

 

 


Utsikt mot nordväst på Samos, mot flygplatsen

English

1/9
After a very enjoyable stay at home with visits from loved ones, it was time to go back.
This went via London Stansted where I got to spend a couple of hours. A little food and rest I had time for so no worries. After the security check, I bought a bottle of whiskey, three large Toblerone and a package of English Licorice Lumps.
Well back in the boat it appeared to be in the same condition as when I left it, it was too late to visit the taverna. They shut down just when I was back at 23.45 just in time to say Kalinichta (good night).
During the time I was at home a former captain took care of the boat and made sure that noone lifted my anchor so the boat would run into the quay. Everything was perfect. Good to have friends who takes care of things you do not have time to do yourself. The captain is called Adonis and he got one of the three large Toblerone I had with me. Very good, he said, I will give it to my girlfriend. He doesn´t want to be paid, does not matter.
They are good! Everybody I know. Feels good.
Nothing much has happened in the meantime. Maria and Vasili celebrated birthdays so I baked a chocolate cake with a lot of whipped cream covering the whole. Maria said that she prefere vanilla cake but she also said that this cake was the best chocolate cake she had been eating. Next day I baked her a vanilla cake. Both these packages I had bought in Italy. They wanted to have the empty packages to see if they could get them in Greece. Must have been a succes.

Now I write 13/9 and it has been a nice time so far and my oldest daughter Camilla is 45 years today. How time flies.
On Saturday, September 22 will Åsa and her girls Anna-Sofia and Malin come down to me. They will come to Samos so I have to take a trip up there to pick them up. We'll see what happens then.

 

19/9, Wednesday
Starting today at. 10:50 the trip to Samos to meet my dear arriving by air Saturday september 22.
As usual the wind blows from north and I have to run the engine and sometimes I get a little help from the genoa (foresail). First stop will be a nice ancor bay on Lipso. Then I have made 29 nautical miles (M), half the distance in about 7 hours. Here I am all alone with the goats. Where are the goats? Cannot see any one. Yes, must be lurking somewhere. Wonderful, wonderful it is. Checking if there is internet here. Not a chance, not even telephone connection. Wonderful.

 

20/9
Leaving Lipso 11.45 and gets a nice angle against the wind which allows me to stretch all the way to Samos with sails. This is life. Sailing at its best. 28 M later at six-thirty I can anchor in the bay outside the harbor after I had checked if there maybe could be a place inside. As usual it is filled up.

 

21/9
Waiting a long time for some boats to leave, but no motion. A couple of new boats arriving and I think it will be difficult to get a place. Waiting for a while and takes up the anchor and goes slowly into the harbor and wow - there is a place that I can get into. Fine! Right next to a cabinet with electricity and water as well, wonderful. Now it's just a matter of waiting for the crew's arrival tomorrow.

 

22/9 Saturday
They will not come before 20:55 so I have time to clear the boat so they can fit in. Sail bags and bikes I store on top of the aft cabin and tie with rope so they can not move. Two sail bags on the deck in front of the cabin. The rest will find its place in the cabin. This place is not used for sleeping so here is plenty of room.
Then I took the bucket filled with water and a sponge that I bought on Kalymnos (sponge Island, where else?) and washed all above the deck, this was very dirty from all dust coming from transports and handling in Pothia on Kalymnos where I stayed for a month. I do not want the ladies to get dirty as soon as they enter on board. Had to replace the dirty water several times. Now it really looks good. Has not been this clean since the last rain in early June.
In the evening, I stand on the main street, waiting for the taxi bringing them to me. But the taxi drives into another street and goes around down to the quay, he said he was not allowed to run down on the quay this late hour. Luckily, I went down to the boat after a while and saw them just entering the boat. I helped with the bags. All well, all aboard. Installation procedure. No one was eager to go out and get a bit to eat except the captain who had been starving since breakfast as he thought they had not been eating for a long time. Asa and the captain shared a pizza. All well. The girls had meanwhile got a little rest and then we fixed all beds. Captain also got new sheets at the same time. Now the day was complete. Good night!

 

23/9 Sunday
We decided to get off the first day as we had a pretty full schedule ahead of us, one week goes fast. We went out at 12 and arrived to the small wonderful ancor bay on the southeastern side of Agathonisi at 15:40, just 16 M. Captain and Anna-Sofia had a bathe. Wonderful. Malin is a bit frozen but she dared to look at us. In the evening the Admiral and the girls played cards but the captain is happy whithout playing. Games of all kinds is not a big thing with the captain. Eventually Sandman and had a word with the team. A very nice first day at this their wonderful but short holiday week.

 

24/9 Monday
At 10:20 we left this wonderful life for the benefit of further expeditions against Leros and more specifically to Lakki where we intend to visit Leros Marina. Here we will deliver the remainder of the fee that was decided that we have to pay for lifting the boat and put it up on the hard for five months. It will be more expensive if the balance is paid by bank at home. Before we went into the marina, we stopped in a cove for swimming .. Wonderfully, it was at 21 degrees and clear water.
We went into Lakki marina where they have good sanitary fascilities. This is greatly appreciated, especially by the ladies. They had lowered the fee from 22 € to 20 € 5. Good! I had a little conversation with a couple of guys from two Swedish boats that participated in sailing around Leros held in memory of Finnish Swedish author Göran Schildt which lived on the island for many years, now deceased. It had blown very hard and one boat had broken the mast down at the lower spreaders. When Asa and I, with the dingy went away to Leros Boatyard to pay, we saw the boat lying there with a broken wing, looking very sad.
We had a nice life in the harbor. The showers of the women, however, was a disaster they said, because they did not get any water as long as there were men showering. They took all the water. Good thing was that they did not have to put money in a machine to get water, it runs on time and they should have to put in more money. Talk about poor capacity / low pressure.

 

25/9
Leaving Lakki at 10.30 and had some nice sailing in light winds down to Pothia on Kalymnos. There is never any problem getting a mooring at the quay. Asa headed toward the dock and I dropped the anchor just outside. Perfect docking! Who got the praise? Not Åsa who ruled. I just dropped the anchor. Strange that there must always be a man who is responsible for docking and thus celebrated.
We went to MY tavern, Stoykas Taverna, and they finally got to see my family they longed for. Hugs and kisses right and left helter-skelter. No limits.
We had a nice dinner with them and everything was just beautiful. Too bad we had to leave them already the next day to catch up to Samos in time. The girls wanted to have an extra day on Samos before departure. Understandable as this island is a destination that many people choose. This is visible in the stream of Scandinavian tourists who come there. You can hear Swedish spoken everywhere.

 

26/9
Around 7 hours it took the next day with the engine (and a bit of genoa towards the end) to come to Agatonisi and the wonderful anchor bay with all the goats, and a brown cow. Quiet. 35 M of 50 done. Only 15-16 left to Samos.

 


27/9
At 8 next morning we took the anchor up and went with the engine out of the bay while the girls slept, or maybe?
Calm weather, no wind. We can have our breakfast on the run, no problems. Good to get to Pythagorion early to get a place on the city quay. Only 15 M to get there. The girls will have something to eat soon. This trip was later getting a bit messy with very short waves without any visible wind. I wonder what has happened? Not as usual. A little messy it was all the way up to Pytagorion. No wind to help.
At once we got a nice place but we did not get right into place between two anchor cables as pointed out by the Englishman who we ended up next to. We will see later I said. No problems.

 

All well. Now it was Thursday, September 27 and on Saturday 29 the girls will go home in the evening.
We decided to rent a car tomorrow and travel out and watch some more of the island.

 

Sept. 28
We went across the island up to Vahti or Samos town as it is also called.
It was really crowded with cars and people here, Friday, not a single P-spot! We drove and drove and managed to get into the alleys so narrow that it was difficult to swing around the corners, and we had the smallest 4-seat car you can think of. There was one way traffic everywhere. Backing up was out of the question. Here one must be a native Vahti-citizen to know how to get out again. We just came further and further in and higher and higher, all roads led upward. In the end, we just had to ask for directions to get out.
We saw an old woman standing in a T-junction. We asked, and she talked and talked and pointed and talked. Much to tell, she had. There was a car on the way up that wanted to turn right, but we stood in the middle of the intersection so he could not pass. The old woman talked incessantly and finally when he signaled I just had to back off a bit but the woman followed and continued talking. She pointed in a certain direction so we took the road, and the woman is maybe still standing there talking. Whew!
Out again on the high street, we managed to find a parking place and went to look up a specific store in town which Anna-Sofia had seen in a brochure. We asked in a place, and found the store later. There were sweets of all kinds, but we bought none of this.

 

I had a beer in a place where we got som refreshment so Åsa had to drive from here. Did not think about it when I took the beer!
We had received a tip to go up into the mountains and look at a place that would be very special. Manolates it is called and is located high up in the mountains a little west out from Samos.
Yes, it was really high up. The road sometimes was like a twisting snake but much worse! It was the gear position number one in force in each curve to even get around the next bend. Åsa drove like a goddess Once on top there was a parking, luckily. We looked around and walked around a bit up and down and got some pictures over the stunning view. Above there was an entire village. I wonder how they can make a living here. They had small souvenirs as boats and other things, made of paper and painted, fine! Apparently a specialty for this place.
Two beautiful taverns were in the immediate vicinity of the p-spot. We were not hungry so there was no need to visit a tavern. Sorry, would gladly drink another beer. When we had looked enough at this wonderful place and got all the pictures we wanted, it was just the trip down left. Åsa continued to run as a goddess, down. Steep it was!
We continued, after we were "on track" again, to Samos town but now we just passed by to get back to Pytagorion. On the way we slipped into the Lidl and bought some.
Back in the boat we had a siesta. Later we went to a bar and bought a glass of freshly squeezed orange juice and also a large ”ice-cream special” in large glasses with straw umbrella on a stick. There were many different kinds of goodies in this ice-cream. Delicious!
We had so many glasses and other things on the table that we had to expand with one more table.

 

September 29, Saturday, day of departure
We had the car two days and the third day, for just 11 €.
We went for a ride to Samos town once more and then back again. Nothing new. Instead we should have gone a nice trip up to the city at the top of the north-west side, Samos, with gorgeous views.
This trip I made alone instead on Sunday when they had already gone home. I then drove along the entire north side along the ocean all the way to Samos town. Wonderfully nice it was. Sad that they did not get to see this beautiful. When I told Åsa that I rode this ride, she said she had thought that we would take this route but had not said anything about it. What a pity!
In the evening there was kissing party and farewell ceremony. It had been a wonderful week for all involved, especially for me. I´m not fond of being alone. Wonderful weather down here but it's good to have somebody around.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lars-Åke | Svar 11.10.2012 19.36

Ha det bra och hälsa flickorna. Vi hade två mycket varma veckor i Turkiet.
Annars allt väl. Hälsningar Lars-Åke och Margareta

Inger | Svar 23.09.2012 18.34

Ser skönt ut. Snart drar vi, Inger och Roddie, till Rhodos för lite sol och värme. Ha det så bra på Samos.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.07 | 19:56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

...
09.07 | 14:34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

...
04.07 | 12:26

Har glömt datumet men gratulerar på bemärkelsedagen.Ha det bra!!!
Hälsningar Lars Åke.

...
08.05 | 11:15

Tack för kontakten. Den betyder mycket för oss.Läget är oförändrat.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS