Min syn på saken

April

English further down

Tisdag 16/4

Jag startade hemifrån Göteborg kl 04:00 då Bernt kom för att köra mig till Landvetter.Klockan 06.30 startade första planet från Landvetter till Köpenhamn, därefter nytt plan till Aten, och sedan vidare till Kos.

Väl framme på Kos var klockan närmare 18.30. Jag hittade en taxi som tog mig till Mastikhari. Tydligen hade taxichauffören förhandsinformation om att de normala färjorna inte gick, för han körde som tusan för att hinna med en liten båt som skulle gå över till Kalymnos.

Saken var den att det blåste så mycket att hamnpolisen förbjudit färjorna att gå. Den lilla, ca 10 meter långa, motorbåten som trots detta gick var en s.k. pirat. Jag visste ingenting om detta.

När jag kom ut på kajen i Mastikhari tänkte jag att det var värst vad det blåser, undrar om det brukar vara så här?  Sen förstod jag inte riktigt vad taxicaffisen menade när han pekade på den lilla motorbåten och sa till mig att skynda mig. Är det verkligen så små färjor som brukar gå här? Jaja, jag får väl följa strömmen och kliva på. På väg ut till båten blåste vågorna högt över piren så det fanns ingen chans att komm torrskodd fram till ”färjan”. Jag fick hjälp med väskorna, och fick plats att sitta ner. Sen kom det bara fler och fler människor ombord, och när vi väl skulle gå var vi minst 30 personer ombord! På en 10 meters motorbåt!! Därefter startade färden som jag sent ska glömma! En gammal grekisk gumma som satt på samma bänk som jag (det fanns totalt ca 8 sittplatser) var så rädd hela vägen och satt och gjorde korstecken hela tiden......Kaptenen hade inte mycket till sikt framåt, för vågorna sköljde över hela båten hela tiden, men han hade i alla fall en radar! Vi som satt inne i båten höll oss någorlunda torra, men de som hamnast längst bak hade inget skydd mot vågornas raseri.

Till slut (efter vad som verkade vara en evighet, men antagligen var 20 – 25 minuter) kom vi så fram till Kalymnos. Jag visste inte exakt var jag var, eller var Björn fanns, men en kille kom fram till mig och frågade om jag var Åsa, ja visst, sa jag, det visade sig vara Pantelis från Björns Grekiska familj! Han hade kommit med bil för att hämta mig, och Björn visste inget alls om det. Björn var helt övertygad om att jag inte skull kunna ta mig över till Kalymnos i det rådande vädret, (gissningsvis ca 17 – 20 m/s) utan trodde att jag skulle bli tvungen att övernatta på Kos. Vi ska överraska Björn, sa Pantelis! Och gissa om Björn blev överraskad och glad! Stort pusskalas! Tack snälla goa Pantelis!!!

Efter att resväskorna lastats över på vår båt, gick vi till Maria på Stoukas.  Det var också ett kärt återseende, och vi fick väldigt god mat och omsorg hos Maria.

På tavernan träffade vi Rina och Per från Helsingborg, ett par som Björn träffat tidigare. Vi började prata och det visade sig att Rina kom från Västerås som jag. Jaha, och var bodde du då? På Dybecksgatan 5 säger Rina!! Det var där jag växte upp, på nummer 23!! Tänka sig, man behöver gå ner till Grekland och Kalymnos för att träffa barndomskamrater! Rina kände till Lenas (min systers) namn, men inte mitt. De gick tydligen i samma skola. Rina tog studenten 1965. Ja, världen är bra liten!

Det blev en mycket trevlig kväll, också tillsammans med ett par australiensare (Mark och Debbie) som Björn också träffat tidigare.


Onsdag 17/4


I dag har jag bakat ett pepparkakshus till Maria. Hon hade bjudit in oss att äta med dem vid 15-tiden, och jag hade med mig huset då. Det var roligt att få göra något åt Maria, efter allt vad hon har gjort för Björn när han har varit ensam här. Hon blev väldigt glad för huset!

Vi fick en sallad och kött, typ stifado och pommes frites. Det var väldigt gott!!!


På kvällen var jag trött, och gick och lade mig vid 20:30-tiden, medan Björn stannade på Stoukas ett tag.


Torsdag 18/4


Dagen startade med tvätt och hårklippning, kaptenen var rätt långhårig. Vi har tankat båten, och bäddat rent i sängarna. Efter test av den ena av 2 vattensäckar som jag hade med mig ner, kan vi konstatera att de funkar alldeles utmärkt. Nu har vi varit på promenad, och Björn har tagit ett par tabletter mot sin onda rygg, och ligger och vilar en stund medan tabletterna gör sin verkan. Själv sitter jag och solar, och ska läsa en bra bok. Livet är skönt!!


Fredag 19/4


I dag är det Anna-Sofias födelsedag! GRATTIS Älsklingsgumman!!

Vädret är lite ostadigt i dag, mest moln och någon liten regnskur. Jag städar lite i båten och Björn fixar nåt med ratten.

Vi har kollat priser på diverse ställen för att lägga båten en månad i augusti. Björn behöver komma hem ett tag, och jag är redan hemma då, sen slutet av juni. Det verkar som om det blir Agios Nikolaos på Kreta. Visserligen 6,5 mil till flygplatsen i Heraklion, men bra läge ändå för att komma hem på ett smidigt sätt.

Det kommer en och annan båt hit, de flesta känner Björn. Turistsäsongen har inte börjat än, så det blir betydligt mer båtar om några veckor.

Maria vill att vi ska stanna och fira påsk (vilken inträffar den 5 maj här i Grekland) med dem, men vi har berättat för henne att våra kompisar Inger och Roddie kommer ner till Kreta i slutet av april och stannar en vecka. Så vi tänker ge oss av härifrån om ett par dagar. Vi har nu fått en inbjudan att fira påsk med Stoukas nästa år!! Maria är en fantastisk kvinna med ett stort hjärta!! vi ska göra vad vi kan för att kunna vara här nästa påsk, kära Maria!!


Lördag 20/4


I dag hyr vi en bil, och åker omkring på ön. Det är fantastiskt vackert här Vi har varit högt upp på ett berg där det ligger ett kloster. Vilken utsikt!

När vi kommer tillbaks till Pohia, äter vi lite mat på Stoukas, och går sen och köper jordgubbar, som vi kalasar på i båten. Ännu en skön dag här på Kalymnos.


Söndag 21/4


I dag är det min födelsedag. Jag har fått en massa gratulationer både på facebook och i ”verkligheten”. Tusen tack alla snälla och gulliga vänner!

Vi har farit runt på ön även i dag, bland annat hälsat på Marias syster, Nomiki längst norrut. Det är fantastiskt vackert överallt, höga bergstoppar och djupa dalar som möter vattnet. Ibland är vattnet alldeles grönskimrande, ibland skiftar det med stråk av blått och grönt, och ibland är det allra blåaste blått! Hänförande! Allt det vackra lägger sig som bomull i själen och man blir helt betagen av alltsammans! Inte en stresshormon så långt ögat når, underbart!!

Här finns väldigt många bergsklättrare, vi ser dem högt och lågt överallt. Vi tog upp ett par i bilen på väg ner till Vathi. De kom från Italien, var studerande, och hade kommit för att koppla av från studierna någon vecka. Det hade blivit för varmt för dem att fortsätta att klättra den dagen, solen stod högt på himlen och de ville komma in till Vathi och få lite mat och vila.


Vi avslutade dagen på Stoukas taverna i vanlig ordning. Där fick jag en ”eldsprutande” födelsedagstårta och skönsång! Tack Maria och Popy och Vasilis och Pantelis för att ni finns där och förgyller vår tillvaro med era glada skratt och era goda hjärtan.

Måndag 22/4


Vi lämnar tillbaks bilen på morgonen och handlar lite. Björn lyckas efter mycket letande få tag på en laddare till filmkameran.

Vi sätter oss och räknar, mäter och funderar över om vi ska gå ända ner till Kreta för att vara där i tid för att träffa Inger och Roddie. Eftersom vädret inte varit gynnsamt för att ge sig iväg tidigare, så skulle det nu innebära minst 3 mycket långa dagsetapper, alternativt minst 34 timmars sträcksegling. Det känns inte särskilt lockande. Jag vill gärna ta mig ner via Kos och Karpathos, och det hinner vi inte om vi ska träffa våra vänner. Så kära Inger och Roddie, hoppas att ni förstår oss när vi ändrar våra planer. Vi stannar här och firar en traditionell Grekisk påsk och drar sedan vidare när vädergudarna ger klartecken.


Tisdag 23/4


I dag ger sig Rina och Per sig iväg för att lägga upp båten och ge sig hemåt. De tillbringar alla somrar hemma, och åker ner igen till hösten. Mycket förståndigt, de får det bästa av två världar.

Det är dags för lite nya matinköp. Båten har en väldigt rymlig och kall kyl, det är skönt. Vi behöver inte handla så ofta, utan kan ta till rejält vid varje tillfälle.


Det är så lugnt och fridfullt här. Jag älskar att bara koppla av, läsa, sola och vaggas lite lagom av vågskvalpet!!!


Onsdag 24/4


Nu håller jag på för fullt och röjer i ”köket”. Tar ut varenda pinal, torkar hyllor och granskar allt innan det ställs tillbaks. Friskt och frächt, eller direkt i bingen!


Jag bakar en äppelkaka och vispar vaniljgrädde som jag tar med till Maria, eftersom vi har blivit inbjudna på lunch (lunch aväts vanligen någon gång mellan 14:30 och 15:30). Maria bjuder på spagetti med räkor, mycket delikat! Men jag orkar (som vanligt!) inte äta allt jag får på tallriken, utan får med en ”doggybag” i form av själva tallriken med tillbaks till båten. Vi har inte många steg att gå från Stukas taverna och ombord på båten, så det är enkelt att transportera.

Efter lunchen blev det inte mycket gjort.

Att jobba enbart när man har lust är fantastiskt!Torsdag 25/4


Opertion städning fortsätter i köksdelen. Det är väldigt skönt att veta att allt är genomgånget, rent och fint. Såklart man hade önskat sig dubbelt så stor yta att förvara saker på, men båten är inte töjbar, så det gäller att ”passa mun efter matsäcken” så att säga.


Jag hittade ett paket ”färdiga” muffins. Tillsätt ”bara” detta, detta och detta........ Hittade inte något bäst-före-datum, så jag tänkte att det var bäst att baka och smaka. Sagt och gjort, Kapten blev helnöjd med muffins till kaffet, så de var säket OK.


Björn jobbar för fullt med att rensa dålig nåt, och lägga i ny nåtmassa på ställen som behöver nåtas om. Det blir fint när det är klart.Fredag 26/4


Det är så varmt och skönt i dag, att städlusten har försvunnit. Då struntar man bara i det! Så är det att vara pensionär, hi, hi!

Vi handlar lite, och köper några vykort, som vi skriver och postar. För övrigt gör vi inte många slängar i dag. Jag fixar lite mat och föder Kapten, så han håller sig lugn och fin.

Dagen avslutas i vanlig ordning på vårt kära stamställe, Stoukas taverna, bästa stället i stan!Lördag 27/4


Dagarna går så lugnt och skönt. Iband gör jag nåt vettigt, som i dag t.ex. har jag tvättat några få saker, annars är det som en enda lång, härlig semester. Underbart!

Vi fick ett SMS från Inger och Roddie i dag, de är nu på Kreta och har det fint. En annan gång är vi säkert på samma plats vid samma tidpunkt som våra vänner.


Söndag 28/4


Ett par tröjor har blivit tvättade i dag också, och kaffekokaren är nu urkalkad och redo för nytt, gott kaffe.

Björn fortsätter att nåta där det behövs. Det är ett väldigt kleteigt, kladdigt jobb, men någon måste göra det. Tur att man inte är kapten!

Här förbereds för någon eskader eller regatta eller dylikt. Ska visst bli fullt i hamnen . Vi får väl se.


Måndag 29/4


Efter lunch börjar segelbåtarna att komma. Rätt stora båtar med många personer ombord på de flesta båtarna. De är ryssar allesammans. En banderoll med textan ”Russian sailing week” kommer upp vid bryggan. Båtarna har nummerlappar så antagligen är det en tävling. De är sponsrade av Volvo, stora volvomärken och volvoflaggor överallt nu. Det byggs upp en scen vid tavernan bredvid Stoukas, precis framför vår båt. Båtarna kommer under eftermiddagen, ungefär ett 30-tal båtar blir det till slut. Hamnen är verkligen full. På kvällen är det trevlig stämning, musik och dansuppvisning och en massa tal (på ryska förstås!) och någon sorts prisutdelning, så det här var nog finaldagen för alla dessa ryssar. 


Tisdag 30/4


I dag vakande de flesta ryssar ganska tidigt. Det är liv och rörelse i båtarna vid 8-tiden.

Vid halv nio gick den första båten iväg, och klockan 11 var hamnen tömd på ryska båtar sånär som på en stackare. När de som sista båt skulle ta upp sitt ankare, så fastnade ankarkättingen på nåt sätt, så de kom ingenvart. De fick ta sig tillbaks till bryggan och invänta hjälp. De fick vänta länge! Det visade sig att det var en säkring som måste bytas och just den säkringen fanns förstås inte i båten, och det är BESVÄRLIGT att fixa fram just den typen! Klockan var över 2 innan de slutligen lyckades ta sig iväg mot Kos och sina vänner.

Det är varmt och skönt här. I dag har vi haft ca 27 – 28 grader i sittbrunnen (44 i solen!)

Det inspirerar inte till alltför mycket aktivitet. Sola, läsa, äta lite, dricka vatten, juice, öl, vin, kaffe, ja allt som rinner! Det räcker ibland för att sysselsätta sig en hel dag!
 

English

 

Tuesday 16/4


I started from home in Gothenburg, Sweden at 04:00 when Bernt came to drive me to the airport Landvetter. At 06:30 the first plane started to Copenhagen. Then a new plane to Athens, and at last the 3:rd plane to Kos.

By the time I came to Kos, it was 18:30. I found a taxi that took me to Mastchari. Apparently the taxidriver knew about that the ordinary ferries was not going, because he drove like a madman to be in time for a small boat leaving for Kalymnos.

The fact was that the wind was blowing so hard that the harbour police had banned the ordinary ferries to make any trip. The small about 10 meter long motorboat, that made this trip anyway, was a ”pirate”. I didn´t know anything about this.

When I came out to the dock in Mastichari I thougt ”what a stormy wether, I wonder if it use to be like this?” And I didn´t quite understand what the taxidriver meant when he pointed to the small motor-boat and told me to hurry. ”Is it really this small ferries that use to go here? I wonder, Well, I will have to go with the flow and get on board.”

On the way out on the pier, the waves were thrown so high up that nobody cold reach the ”ferry” without getting wet. I got help with the bagage, and I found a free place to sit. Then there was more and more people coming onboard, and by the time the boat started, it was at least 30 people on board! On a 10 meter motorboat!

Now a journey started that I will remember for ever! An old greek lady who sat on the same bench as me (there were a total of 8 places to sit in the boat, everybody else was standing) was so frightend all the way, she were making the cross-sign all the time..... The kapten had very litle to no sight forward, as the waves were constantly washing the the window and all the boat, but at least he had a radar!

We who sat inside the boat were fairly dry all the way, but the rest of the people were not so lucky to have shelter from the frency of the waves. Finally, after what seemed to be an eternity, but was probably about 20 – 25 minutes we came to Kalymnos.

I didn´t know exactly were I was, or were Björn was, but there was a guy coming up to me, saying; ”are you Åsa?” ”Yes” I said.

It turned out to be Pantelis from Stukas tavern. At that point I was really happy, because I had heard a lot about Pantelis from Björn. He is a very nice guy! He had brought his car to pick his brother and me up, and Björn didn´t know anything about that at all! Björn was absolutley sure that I could not get to Kalymnos in the stormy wether ( probably between 17 – 20 meters/sec.) and he thought I would have to find a room in Kos.

”We are going to surprise Björn” Pantelis said! And guess if Björn was surprised and happy!! There were big hugs and kisses!! Thank you dear goodhearted Pantelis!!!!

After taking the luggage over to our boat, we went to Maria on Stukas tavern. That also was a very nice reunion with more hugs and kisses. Finally we sat down at a table and got some great food and drinks (as always on Stukas!)

At the tavern we met Rina and Per from Helsingborg, a couple that Björn had met before. We started talking, and it turned out Rina came from my hometown of Västerås! So where did you grow up, Rina? On Dybecksgatan 5, says Rina. Really! I grew up at Dybecksgatan 23!! How strange is that, to have to go down to Kalymnos, Grece, to be able to meet up with childhood friends! Rina knew my sister, Lenas name, but not mine. They apperently went to the same scool once. Rina graduated 1965. It really is a small world.

The evening turned out very nice,in addition to Rina and Per, we also met a couple of australian guys (Mark and Debbie) that also knew Björn from a previous time.Wendsday 17/4


Today I made a gingerbread house to Maria. She had invited us to eat with them at 3 o'clock, and then I gave her the house. It was a good feeling to do something for Maria, after all that she and her family have done for Björn when he was alone here. She was very happy for the house!

We got a salad and meat like stifado and Pomes fries. It was very yummy!

In the evening, I was tired, and went to bed at 20:30 PM, while Björn stayed at Stukas a while.


Thursday 18/4

The day started with washing and cutting hair. The captain was in big need of a haircut.

We refueled the boat, and changed the bedsheets. After testing one of two water bags that I had brougt, we can confirm that they work just fine. Now we have been on the walk, and Bear have taken a few pills for his bad back, and lying at rest a moment while the tablets makes its effect. I am sitting and solar, and to read a good book. Life is beautiful!


Friday 19/4

Today is Anna-Sofia's birthday! CONGRATULATIONS my dearest darling!
The weather is a bit wobbly today, mostly cloudy and some little rain. I clean up a little in the boat and Björn fix something with the steering wheel.
We checked prices on various places to put the boat a month in August. Björn needs to come home for a while, and I'm already at home then, since the end of June. It seems as there is going to be Agios Nikolaos in Crete. Even thou it is 65 km to Heraklion airport, it is a good location yet to come home in a convenient way.
There is the occasional boat here, most of them knows Björn! The tourist season has not started yet, so there will be a lot more boats in a few weeks.
Maria wants us to stay and celebrate Easter (which occurs around May 5 here in Greece) with them, but we have told her that our mates Inger and Roddie comes down to Crete in late April and stay for a week. So we are planing to leave here in a few days. We have now been invited to celebrate Easter with Maria's family next year! Maria is an amazing woman with a big heart! We'll do what we can to be here next Easter, dear Maria!


Saturday 20/4

Today we rent a car and drive around the island. It is incredibly beautiful here, we've been high up on a mountain where there is a monastery. What a view!
When we come back to Pohia, we eat some food on Stukas, and then we go to the supermarket and buy some strawberries, that we feast on in the boat. Another beautiful day here on Kalymnos has come to an end.
 

Sunday 21/4

Today is my birthday. I have received a lot of congratulations both on Facebook and in "reality". Thank you all nice and cute friends!
We have been driving around the island today to, among other things we visited Maria's sister, Nomiki far north. It is incredibly beautiful everywhere, high mountain peaks and deep valleys that face the water. Sometimes the water is all greenish, sometimes it changes with streaks of blue and green, and sometimes it's the very bluest blue! Breathtaking! All the beautiful folds as cotton in the soul and you become completely enamored of it all! Not a stress hormone as far as the eye can see, wonderful!
There are very many mountain climbers, we see them high and low everywhere. We picked up a couple in the car on the way down to Vathi. They originally came from Italy, were students, and had come to relax from the studies for one week. It had become too hot for them to continue to climb that day, the sun was high in the sky and they wanted to get in to Vathi and get some food and rest.

We ended the day on Stukas tavern as usual. There I got a "fire-cracker" birthday cake and singing! Thanks Maria, Popy, Vasilis and Pantelis because you are there and brighten our lives with your laughter and your good hearts!Monday 22/4

We return the car in the morning and then makes a bit of shopping. Björn succeed after much searching to get hold of a charger for the camera.
We sit down and count, measure and wondering if we should go all the way to Crete to be there in time to meet Inger and Roddie. Since the weather was not favorable for us to leave earlier, it would now involve at least three very long day trips, or at least 34 hours of stretching sailing. It's not particularly attractive. I like to go via Kos and Karpathos on our way south, and we can not do that if we are to meet our friends in time. So dear Inger and Roddie, hope you understand us when we change our plans. We will stay here and celebrate a traditional Greek Easter, and then go on when the weather allows.


Tuesday 23/4

Today Rina and Per set out to put the boat up and head for home. They spend every summer at home, and go down again in the fall. Very sensibly, they get the best of both worlds.
 
It's time for some new food shopping. The boat has a very roomy and cold fridge, it's nice. We do not shop very often, but can buy a lot at every opportunity.

It is so quiet and peaceful here. I love to just relax, read, sunbathe and be rocked by the waves!


Wednesday 24/4

Now I'm at full speed cleaning the "kitchen". Removing every last bit, wipe shelves and examine everything before it is returned. Fresh and nice, or directly in the bin!

I bake an apple pie and vanilla cream beaters that I bring to Maria, because we have been invited to lunch (lunch is usually eaten sometime between 14:30 and 15:30). Maria offers spaghetti with prawns, very delicious! But I can (as usual!) not eat it all that I get on the plate, but get a "doggie bag" in terms of the plate to take back to the boat. We do not have many steps to go from Stukas tavern and on the boat, so it is easy to transport.
After lunch there was not much done.
To work only when you feel like it's great!


Thursday 25/4

Opertion cleaning continues in the kitchen area. It's very nice to know that everything is reviewed, clean and nice. Of course I had wished for twice the surface area to store things in, but the boat is not extensible, so I have to adjust to reality.

I found a package "ready-made" muffins. Add the "only" this, this and this ........ Sadly, there is no expiration date, so I thought it would be best to bake and taste. Said and done, Captain was thrilled with muffins with coffee, so they were definitly OK.

Björn are working hard to take away bad sealant (that yoint the teak-deck), and put in new in places that need it to make the deck tight again. It will be nice when it's finished.


Friday 26/4

It is so nice and warm today, that the cleaning urge has disappeared. Then you just ignore it! That is the benefit of being retired, hi, hi!
We shop a little, and buy some postcards, that we write and post. Other than that, we do not do much today. I make some food and serve to the Captain, so he stays calm and nice!
The day ends as usual on our beloved hangout, Stukas tavern, the best place in town!


Saturday 27/4

The days go so quiet and nice. sometimes I do something sensible, like today for example, I have washed a few things, otherwise it's like one long, lovely holiday. Wonderful!
We got a text message from Inger and Roddie today, they are now in Crete and have a nice time. Another time, we are certainly in the same place at the same time as our friends.

Sunday 28/4

A couple of shirts have been washed today too, and the coffeemaker is now urkalkad and ready for new, good coffee.
Björn continues the sealant where needed. It's a very sticky, messy job, but someone has to do it. It´s a good thing not beeing the Captain

There are preparations for some type of regatta to come here tomorrow. It will certainly be crowded in the harbor. We'll see.Monday 29/4


The yachts starts coming after lunch. Rather big sized boats with many people aboard most boats. They are Russians, everyone.

A banner with textan "Russian sailing week" coming up at the dock.

The boats have numbertags so probably it is a competition. They are sponsored by Volvo, volvo brands and volvo flags everywhere now.

They build up a scene at the tavern next to Stukas, just in front of our boat. The boats keep coming during the afternoon, there will be about 30 or so in the end. The harbor is really full. In the evening it is a nice atmosphere, music and dance performances and a lot of speaches (in Russian of course!) And some sort of price ceremony, so this was probably the final day for all those Russians.


Tuesday 30/4


Today most Russians woke up quite early. There are activitys in the boats around 8 o'clock.
At half past eight the first boat went away, and at 11, the harbor was empty of Russian boats
except for one. When the last boat were to take up his anchor, the anchor chain got stuck in some way, so they got nowhere. They had to go back to the bridge and wait for help. They had to wait a long time, it turned out it was a fuse that must be replaced and exactly that fuse was of course not in the boat, and it was DIFFICULT to fix the particular type! It was past two before they finally managed to get away to Kos and there friends.
It's nice and warm here. Today we had about 27 to 28 degrees in the cockpit (44 in the sun!)
It do not inspire too much activity. Sunbathe, read, eat a little, drink water, juice, beer, wine, coffee, everything that flows! It is sometimes enugh to occupy us for a whole day!Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kristina Granlund von Schantz | Svar 09.05.2013 19.03

Jag kan meddela att sommaren kom direkt efter vintern hit! Nu kl 17.00 22 grader i skuggan. Kram från Kristina o Dag, som som vanligt lägger ett svårt pussel!

Kristina Granlund von Schantz | Svar 03.05.2013 00.14

Jag är en liten retsticka, men det var väldigt märkligt på Rhodos på något sätt. Jag blev magsjuk t ex. Lena och jag hade skitkul. Roliga minnen! Kram på Er!

Kristina Granlund von Schantz | Svar 02.05.2013 18.45

Åsa! Gör du pepparkakshus på en segelbåt?! Jag skulle ALDRIG komma på tanken! Rhodos 1972, undrar fortfarande vad Lena gjorde om kvällarna! Oskyldiga Kristina?

Åsa 02.05.2013 19.34

Pepparkakshus går att göra överallt! Vi gläds åt dina kommentarer. Fortsätt så! Måste utforska Rhodos -72 !?

Kristina Granlund von Schantz | Svar 29.04.2013 20.44

TÄNK! Att få vara med Er! Minns 1972 på Rhodos! Alla försvann! A-G hittat nån karl, Lasse nån kvinna, och Lena?-jag vet inte vad hon gjorde?! Svenskar, klart!

Åsa 30.04.2013 12.07

Härligt att ni glädjs med oss!

Kristina Granlund von Schantz | Svar 29.04.2013 20.17

Vi, Dag och jag, skulle önska att vi hade tiondelen av Er energi. Nu har vi inte det, men tycker det är fantastiskt roligt att läsa om er! Det är som i Zorba!

Lars-åke | Svar 29.04.2013 11.58

Hoppas att Ni får en OK sommar.Vi var i Turkiet i mars av spec. anledning.
Åter de12/5.Hoppas allt väl!! Vi Hörs.HälsningarLars-Åke ochMargareta

Åsa | Svar 26.04.2013 17.55

Hej och tack så mycket!
Vi ses en annan gång!
Hälsn. Åsa o Björn

Inger | Svar 25.04.2013 12.50

Hej på er glada pensionärer!
Ett STORT GRATTIS ÅSA i efterskott!
Ja, visst förstår vi att det kan bli jobbigt att ta er ner till Kreta på så kort tid.
MVH
I, R

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.09 | 01:57

Hi again. Yeah we are ok. Hope you are as well. We and our boat is now back in Sweden. We want to sell but it can be hard, may be in springtime. Stay well you b

...
09.09 | 20:24

Hi Bjorn

Micheal and Elaine from (Aus registered) ISOBAR 1013 here, we spent some time on Amorgos with you. I trust you are well. where are you now. Cheers M&E

...
10.07 | 19:56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

...
09.07 | 14:34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS