Dagbok Juni 2016

1 juni

Här i Ermioni kommer jag att vara kvar ett tag. Jag älskar denna staden med sina vackra omgivningar. Väldigt trevliga människor här också. Får väl hålla på och fixa lite med vad som nu måste göras. inte så mycket .Det mesta är redan gjort. Allt fungerar som det skall.

9 juni

Har idag hyrt en bil för att åka upp och hälsa på hos våra vänner som tagit upp sin båt på Vikos marina i Poros, Ulla och Tapio (Tapsa). Här finns bara en som hyr ut och då endast bilar. Eftersom de är ensamma om utbudet så passar man påå och tar bra betalt. Fick betala 50 € för en dag för en liten bil. Vägen dit upp är otroligt slingrig så det gick inte fort.

De föreslog att vi skulle åka över till ön Poros och äta lunch så vi tog bilen upp till samhället mitt emot Poros stad. Där parkerade vi och åkte färja över. Vi gick längs vattnet på bryggorna och kikade på alla båtar som låg för ankar mot kajen. Vi slängde några ord med en Dansk besättning. Sen var vi framme vid tavernan och åt lunch som Tapio bjöd på. 

Vi fick en trevlig kväll i deras sittbrunn innan jag blev tvungen att lämna dem. De skulle åka till Aten dagen efter, ta in på hotell och sedan hem nästa dag. Nu blir de hemma in Finland över sommaren och seglar i en båt de har i Hangö.

På vägen tillbaka var det mörkt och jag missade avtagsvägen till Ermioni så jag kom till en annan stad. Jag kände inte igen något av det jag såg. Blev tvungen att ta fram mobilen för att kolla min position och såg då att jag var ute och cyklade! Då var det ju ganska lätt att hitta tillbaka. 

Idag skriver jag den 27 juni

I lördags tog jag ut fläkten ur mitt kylaggregat till kylboxen. Jag hade på känn att den inte fungerade. Ja fick inte riktigt bra med kyla i boxen. Kollade med en kabel direkt till batteriet och mina farhågor besannades. STENDÖD!! Frågade var man kunde få tag på en liknande och var på två ställen men nej. Den sista sa gå till NOVA och hör med dem, de har datorer. NOVA var stängt, det var ju lördag. Konstigt att de andra hade öppet. Idag på morgonen var jag hos Nova men nej de hade ingen. Han ringde ett samtal till en som fixar kylaggregat och sa: vänta ett tag slå dig ner. Efter väntan sa han att jag fick komma tillbaka ikväll mellan 8 och 9. When do you sleep? After 9 sa han.

Ikväll spelar Island fotboll mot England. Måste se denna match. Hoppas Island vinner så klart.

På onsdag måste jag ringa till Vikos marina och tala om att jag kommer och tar upp båten.

 

 

ÖverstJuni 2016

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.09 | 01:57

Hi again. Yeah we are ok. Hope you are as well. We and our boat is now back in Sweden. We want to sell but it can be hard, may be in springtime. Stay well you b

...
09.09 | 20:24

Hi Bjorn

Micheal and Elaine from (Aus registered) ISOBAR 1013 here, we spent some time on Amorgos with you. I trust you are well. where are you now. Cheers M&E

...
10.07 | 19:56

Härligt att höra! Ha en go sommar, Lisa! Kram från Åsa

...
09.07 | 14:34

Roligt att läsa och så otroligt bra skrivet. Kul att följa er. Kram Lisa

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS